Preskoči na vsebino


Obvestila

*NEDELJA DOBREGA PASTIRJA je danes, ker v bogoslužju Besede prevladuje podoba Gospoda, ki svoje poslanstvo predstavlja v sliki, takrat tako znani in neposredni: kot pastir, ki svoje ovce ne le vodi na pašo in varuje pred volkovi, ampak z njim vzpostavlja tudi čisto oseben odnos: ovce poslušajo njegov glas, on jih pokliče po imenu. Gre za odnos, ki ga najemnik ne pozna, tuj je trgovcu, ki ga zanima le volna in meso. Gre za odnos, kjer nesporno prevladuje skrb, dobrohotnost, ljubezen Odrešenika do človeka, ki ima pred seboj jasno zarisan cilj, človekovo neminljivost, življenje v izobilju.

Gospod Jezus, dobri pastir! Daroval si svoje življenje, da bi ga vsi imeli v izobilju. Podari bogastvo svojega življenja vsem ljudem, posebno fantom in dekletom, ki jih kličeš v svojo službo. Razsvetljuj jih pri odločitvi, pomagaj jim v težavah, ohranjaj njihovo zvestobo, da bodo velikodušno in pogumno kakor ti darovali svoje življenje. Amen.

*DEKANIJSKO ROMANJE na  Sveto Goro bo prihodnjo nedeljo, 29. aprila popoldne: avtobus (10 € - prijavite se!) iz Knežaka ob 13.30,  pred mašo ob 16.00 bo čas za molitev in spoved.

*ŠMARNICE bodo letos o svetniškem škofu Frideriku Baragi.

*PRVO SVETO OBHAJILO bo v nedeljo, 6. maja, za veroučence tretjega razreda.

*ODDANE MAŠE: v dober namen (2x); za pokojno prijateljico Tatjano; za zdravje v naši družini; za duhovne poklice (3x).
Print Friendly and PDF