Preskoči na vsebino


Obvestila

*SVETOVNI DAN BOLNIKOV bomo po vsej Cerkvi obhajali na praznik Lurške Matere Božje, ki letos pade na nedeljo, 11. februarja. Spomnimo se bolnih in ostarelih, njihovih svojcev in vsega zdravstvenega osebja. Pri nas bo glavna slovesnost na Brezjah, kjer bo ob 10. uri slovesno bogoslužje vodil murskosoboški škof P. Štumpf.

*POSTNI čas se začne na pepelnično sredo (letos 14. 2.) in traja do večerne maše velikega četrtka; to je čas priprave na obhajanje velike noči. Posipanje s pepelom je dejanje spokornosti in  znamenje ponižne prošnje za spreobrnjenje, za več srčne dobrote in ljubezni do Boga in bližnjega (več molitve, dobrodelnosti in spokornih dejanj, spoved). Pepelnična sreda in veliki petek sta za odrasle dneva strogega posta, ko se le enkrat do sitega najemo in se vzdržimo mesnih jedi (ne velja za otroke, bolne in stare); tudi druge petke v letu se zdržimo od mesa ali pa namesto zdržka opravimo kakšno dobro ali spokorno delo. Značilna postna pobožnost je skupna ali zasebna molitev in premišljevanje Jezusovega trpljenja. Križev pot bo v petkih in nedeljah, za vso dekanijo pri sv. Katarini pri Jelšanah v nedeljo, 4. marca ob 14.00. Karitas začenja akcijo »40 dni brez alkohola« in prosi  za darove v pomoč ljudem v stiski.

*NA OBLETNICO bombardiranja v Koritnicah  bo tam sveta maša v petek, 23. 2.

*NARODNO SREČANJE MOŽ bo v soboto, 14. aprila pri sv. Jožefu v Ljubljani; pripravlja ga medškofijski odbor za družino in nanj vabi vse poročene in neporočene moške. Začetek ob 9.30 z mašo metropolita S. Zoreta, nato bo predavanje, delo po skupinah, skupno kosilo, pričevanja in zaključek ob 16.30.
Print Friendly and PDF