Spoštovani starši!                                                                                                      Knežak, 2. 9. 2020

Za nami so poletni dnevi, ko smo se malce odpočili, zadihali se bolj posvetili  drug drugemu v družini. To  poletje je bilo drugačno od vseh dosedanjih in zaznamovano z večjo potrebo po prilagajanju tudi v počitniških dneh. Vabim, da pogledamo v novo katehetsko leto.

Vpis h katehezi v naši župniji bo za prvo triado v sredo, 2. 9., za ostali dve triadi pa po urniku za verouk, ko naj otroci prinesejo s seboj izpolnjeno vpisnico:  http://sku.rkc.si/2020/08/22/vpis-h-katehezi/. Takrat bodo dobili delovni (za 1. triado stanejo po 10 €, za ostale razrede pa 6 €) in liturgični zvezek (3 €). Učbenike naj si sposodijo pri starejših otrocih, nekaj jih je na voljo tukaj.   

Katehetsko leto bomo pričeli z rednimi katehetskimi srečanji (prilagojenimi glede na ukrepe za varovanje zdravja) v drugem tednu septembra. Urnik katehetskih srečanj za posamezni razred je objavljen v Oznanilu, na e-strani Župnije Knežak in na oglasni deski pod zvonikom).  Posamezno srečanje bo trajalo za 1. in 2. razred po 30 minut, za ostale razrede pa 45 minut. Prosim za točen prihod in odhod. Na veroučno nedeljo, 13. septembra ob 10.00, bo pri   maši blagoslov otrok in šolskih torb, ki naj jih prinesejo s seboj. Omogočite  svojim otrokom udeležbo pri maši tudi druge nedelje in praznike. Otroke vabim k župnijskim dejavnostim (otroški pevski zbor, miklavževanje, ministriranje). Kot prejšnja boste dobili razpored čiščenja veroučnih prostorov.

V primeru poslabšanja epidemiološke situacije bomo prešli na katehezo na daljavo – katehet bo vzpostavil e-kontakt z vami in posredoval osnovne informacije o poteku. Prosimo, da se na poslana navodila tudi redno odzivate. Za več informacij sem dosegljiv na e-naslovu: lojze.milharcic@gmail.com, ali tel.: 041 338 915.

Pri katehetskih srečanjih bomo skušali kar najbolj upoštevati priporočila za izvajanje kateheze, ki jih je izdala Slovenska škofovska konferenca. Na srečanja lahko pridejo le zdravi otroci brez simptomov bolezni. Upoštevati je treba higienske predpise (nošenje obrazne maske, razkuževanje, higiena rok, kašlja …) in priporočeno medosebno razdaljo vsaj 1,5 metra, kar velja tudi za prihod h katehezi in odhod z nje. Otroci naj imajo s seboj svoje katehetske potrebščine (delovni zvezek, učbenik) in pisala, saj izposojanje zaradi nevarnosti prenosa virusa ni mogoče.

Prosim, da z vašim darom za prvega otroka v višini 10 €, za drugega pa 5 €, prispevate h kritju stroškov za katehezo (dajte ga kar v košarico pri nedeljski nabirki v cerkvi). 

Vsem želim poguma ob prvih korakih v novo katehetsko in šolsko leto. Naj vse naše poti spremlja Božji blagoslov in Marijina priprošnja.

Prijazen pozdrav in na veselo snidenje!  Župnik


 

Na spodnjih povezavah se nahajajo vpisnice za katehezo. S klikom na povezavo prenesete vpisnico na svoj računalnik:

VPISNICA K ŽUPNIJSKI KATEHEZI (1. razred) v Župniji Knežak

VPISNICA K ŽUPNIJSKI KATEHEZI V ŽUPNIJI KNEŽAK

 


 

  • VEROUK – bo začel po 6. 9.; urnik:

v torek

1R ob 16.15,

2R ob 15.30,

3R ob 14.35;

 

v četrtek

4R ob 15.00,

5R ob 14.00,

6R ob 16.00;

 

v petek

7R ob 14.00,

8R ob 15.00;

9R in mladinci po dogovoru.

 

Delovne zvezke dobijo otroci pri verouku; učbenike, ki so si jih sposodili od župnije, naj vrnejo; na veroučno nedeljo,  13. 9., bo blagoslov šolskih nahrbtnikov. Za vse starše bo  srečanje v torek, 15. 9., ob 20.00, v cerkvi.